ТОП-10 маловідомих найбільш романтичних куточків планети

Тур оператор гарного дитячого відпочинку

ТОП-10 маловідомих найбільш романтичних куточків планети

Новина опублікована: 17.02.2020

ТОП-10 маловідомих найбільш романтичних куточків планети
ТОП-10 маловідомих найбільш романтичних куточків планети: український «Тунель кохання» очолив рейтинг.

Британське видання Daily Mail до Дня святого Валентина склало список з десяти маловідомих найбільш романтичних місць на планеті. Очолює ТОП-10 "Тунель кохання", який знаходиться в Україні.

Список оприлюднено на сайті видання. "Тунель кохання" розташований біля селища Клевань на Рівненщині, на відрізку залізничної колії, що веде від Клевані до селища Оржів. Він являє собою ботанічний феномен: зелений тунель в лісовому масиві довжиною близько 4 км, створений заростями дерев і кущів, які сплелися між собою і створили своєрідну арку. Це місце паломництва туристів і пар закоханих. "Відвідувачі можуть зробити одноденні поїздки сюди як зі Львова, так і з Києва ... Згідно з легендою, бажання, загадане в тунелі, збудеться, якщо пройти його до самого кінця", - зазначає Daily Mail. ТОП-10 маловідомих романтичних місць виглядає так:

1. "Тунель кохання" в Клевані (Україна)
"Тунель кохання" розташований біля селища Клевань на Рівненщині, на відрізку залізничної колії, що веде від Клевані до селища Оржів.

2. Статуя Алі і Ніно в Батумі (Грузія)
Скульптура примітна тим, що кожен вечір фігури Алі і Ніно, змінюючи положення кожні десять хвилин, повільно рухаються назустріч один одному, до тих пір, поки не зіллються в одне ціле.

3. Дерева кохання на мосту Лужкова в Москві (Росія)
Міст розташований в 20 хвилинах ходьби від Червоної площі в Москві. На ньому розташовані металеві скульптури - "дерева кохання", на яких пари можуть вішати "замки на щастя".

4. Волнорез в Пярну (Естонія)
Місцева легенда свідчить, що якщо пройтися по ньому, тримаючись за руки з коханою людиною, і поцілуватися в кінці, то ви будете разом назавжди.

5. Храм Ясуї Компіра-гу в Кіото (Японія)
Храм являє собою невелика одноповерхова будівля, розташована в туристичній зоні Кіото. Туди часто приходять закохані пари, які бажають скріпити стосунки. Для цього вони купують аркуші паперу, скріплюють їх і повзуть по спеціальному тунелю під каменем від входу до виходу.

6. Алея поцілунків в Гуанахуато (Мексика)
Романтичну репутацію цього місця надала місцева легенда про мексиканських Ромео і Джульєтті. За переказами двоє закоханих з ворогуючих сімей вночі організовували зустрічі в провулку. Одного разу батько дівчини дізнався про це, і закохані загинули. Існує переказ, що примари молодих людей благословляють пари, якщо вони цілуються в провулку.

7. Мура "Любовний лист для тебе" у Філадельфії (США)
Це більше 50 зображень, з'єднаних в єдине любовне послання. Мурал був створений художником Стівом Пауерсом.

8. Меморіал "Зворушлива пара" в Томпсон-парку, Лавленд, Колорадо (США)
На ньому зображені Тед і Мейбл Томпсон, які тримаються за руки. Ця пара була засновницею міської програми пересилки "валентинок".

9. Статуя "Місце зустрічі", Лондон (Великобританія)

Знаходиться на вокзалі Сент-Панкрас в Лондоні. Статуя зображує двох закоханих, які обіймаються. Раніше вона входила в список найромантичніших місць в світі, складений Lonely Planet.

 10. Мура "Я люблю тебе" в Парижі (Франція)
Знаходиться в п'яти хвилинах ходьби від площі Тертр в паризькому районі Монмартр. Мурал площею 40 квадратних метрів складається з 612 синіх плиток з написом "Я люблю тебе" на 250 мовах.

Читайте інші наші новини

Індивідуальний підбір туру.

Наш фахівець підбере відпочинок для вашої дитини, в якому будуть враховані всі ваші побажання!

Підбір відпочинку в київському офісі
Ваш відпочинок застрахований
Будь-який зручний для вас спосіб оплати
Підберемо відпочинок мрії по телефону
Підписуйтесь! отримуйте гарячі пропозиції і цікаві новини.
112
підписано

Замовити дзвінок